zondag 9 september 2012

Twaalf gratis apps voor werkende ouders#1 iMission van Remco Claassen
Deze app helpt je om in vijf eenvoudige stappen te ontdekken wat je drijfveren zijn, het formuleren van een persoonlijk mission statement en het ontwerpen van congruente leefregels en goals. Stap voor stap op pad naar een energiek levensplan.

Het is prettig om af en toe je energiewoorden en mission statement opnieuw te bekijken, om zeker te weten dat je voor jezelf op de juiste weg bent en de dingen doet waar je energie van krijgt.

 #2 Evernote
Als werkende ouder moet je een hoop onthouden en soms ook alles door elkaar. Evernote is een perfect hulpmiddel om je daarbij te helpen. Evernote is een heel handig notitieboek, je kan er oa je aantekeningen, afspraken, belangrijke websites of artikelen die je nogmaals wilt lezen in opslaan. Maar ook kan je foto’s in opslaan en je kan dicteren. Alles is heel eenvoudig op te zoeken. Ook handig om foto’s te maken van zaken die je wilt onthouden en deze foto’s op te slaan in Evernote.

#3 Pinterest
Pinterest is een virtueel prikbord, waarop je verschillende prikborden je pins kan plaatsen. Daardoor is het heel gemakkelijk om tips die je op internet gevonden hebt over bijvoorbeeld traktaties voor de kinderen op Pinterest bij elkaar te plaatsen. Op het moment dat je kind jarig is, hoef je alleen maar je Pinterest te bekijken. Je kan andere Pinners volgen en zij kunnen jou volgen, daardoor kom je op de mooiste en meest handige ideeën.

#4 Appie
Boodschappen doen zonder wat te vergeten scheelt een hoop tijd, dus een handige app om alle benodigdheden van de supermarkt ten alle tijden te kunnen noteren is ideaal.
Appie is de gratis app van Albert Heyn. Je kan je boodschappenlijstje digitaal bijhouden, maar ook recepten opzoeken, waarvan je vervolgens heel gemakkelijk de ingrediënten op je boodschappenlijstje zet. Je kan de aanbiedingen bekijken of de dichtstbijzijnde AH opzoeken.
Ook C1000, Hoogvliet, DekaMarkt en Coop hebben een eigen app

#5 Reclamefolder
Zonde om meer te betalen voor je producten dan nodig is, dus op de hoogte blijven van de aanbiedingen is een pre. Met deze app kun je je favoriete reclamefolders op de IPad en IPhone bekijken. Interessante aanbiedingen kan je op je eigen prikbord hangen.

#6 Fridge cookin’
Nog wat restjes in de koelkast? Maar geen inspiratie om een lekkere maaltijd hiervan te bereiden? Met deze app hoef je geen voedsel meer weg te gooien; je voert je ingrediënten die je nog in de koelkast hebt liggen in de app en kook de matlijd volgens het gevonden recept van chef-kok Bas Vogel!
De titel mag Engels zijn, de app is gewoon in het Nederlands.

#7 Facebook
Behoeft dit nog uitleg? Voor het eenvoudig (en eventueel snel) onderhouden van contacten met vrienden, familie en collega’s.

#8 LinkedIn
Een gemakkelijke app voor het onderhouden van zakelijke contacten. Er zijn drie keuzes om te bekijken bij het beginscherm: All updates, You en Inbox. All updates is een leuk overzicht van de diverse updates in je netwerk en je Groups. Het wordt gepresenteerd in een magazine stijl, dus leuk om te lezen.

#9 Twitter
Twitter is een heerlijke bron om op de hoogte te blijven van de zaken die je interesseren. Kies vrienden, mensen uit je vakgebied of beroemdheden om te volgen. Op deze wijze kom je snel aan heel veel informatie op de voor jouw interessante onderwerpen.

#10 Instagram
Een heel leuke app om je foto’s een andere look te geven, waardoor je gewone foto’s opeens heel professioneel eruit kunnen zien. Het werkt heel gemakkelijk: haal je een foto uit je cameraroll en bewerk je het met instagram. Je kan dus rustig fotograferen op  de gewone manier en pas later de foto bewerken. Waarschuwing: werkt wel verslavend.

#11 EHBO van het Nederlandse Rode Kruis
Een app die je nooit hoopt te gebruiken, maar wel prettig is om paraat te hebben. Natuurlijk is het het meest handig wanneer je vooraf een EHBO cursus hebt gevolgd, maar deze app geeft een hele goede steun in de rug bij medische noodgevallen. In de EHBO app staat duidelijk omschreven wat je moet doen bij ernstige incidenten. Dit is heel snel op te zoeken, wanneer je moet reanimeren staat het duidelijk omschreven wat je moet doen. Er wordt zelfs een tempo bijgehouden. Ook kan je de dichtsbijzijnde EHBO post opzoeken.

#12 Nike training club
Om het drukke leven als werkende ouder goed vol te kunnen houden, is een goede gezondheid van belang. Sport hoort daar natuurlijk bij. De Nike Trainings Club geeft jou je eigen personal trainer, altijd en overal. Geen smoesjes dus en aan de slag met sporten.

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten